Eindexamenfilms tijdens het Nederlands Film Festival

Gepubliceerd op

Van 24 september t/m 3 oktober vindt in Utrecht het Nederlands Film Festival plaats. Op het festival zal een selectie van bachelor en masterfilms vertoond worden; deze films dingen mee naar de NFF Studenten Awards.

 

Op maandag 29 september organiseert het NFF een Talentdag voor nieuw, aanstormend talent. Tijdens deze dag zullen ook de prijsuitreikingen van de studentencompetitie en de uitreiking van de Wildcards plaatsvinden. Ook pitchen studenten van Lichting 2015 zes eindexamenprojecten op de NBF netwerkborrel.

16.00 - 16.30 uur: uitreiking NFF Studenten Awards, Tivoli Vredenburg, Pandora - toegang vrij Uitreiking Tuschinski Award voor beste afstudeerfilm, Dioraphte Award voor meest onderscheidende crewlid en Filmproducenten Nederland Award voor beste producent van een eindexamenfilm.
16.45 - 17.30 uur: uitreiking Wildcards, Tivoli Vredenburg, Pandora - toegang vrij. Het Filmfonds reikt 6 Wildcards uit: 3 voor documentaire, 2 voor fictie en 1 voor animatie. Aansluitend borrel.
17.00 - 19.00 uur: NBF netwerkborrel, Winkel van Sinkel

Om 18.00 uur vindt de pitch van 6 eindexamenprojecten van Lichting 2015 plaats.

Onderstaande afstudeerfilms zijn geselecteerd voor de studentencompetitie van het NFF:
bachelor: If mama ain't happy, nobody's happy, Mij krijg je niet, Noord Oost Hard West, Onder Ons en Vaderland Anton, Fernweh, Gameboy, Levenslang en gelukkig en Onno de Onwetende.
master: Drone Drive By, Hornhunter en Sgtr. Drapelului nr. 0 Onderstaand vind je de link naar het programma van de NFF Talentdag. Ook oud-studenten van de Filmacademie leveren hieraan een bijdrage.

Meer informatie over de talentendag.

Delen