Filmacademie film uitgeroepen tot beste Zeeuwse film op Film by the Sea

Gepubliceerd op

De derdejaars documentaire 'Vuurrood', geregisseerd door Isabel Lamberti, is door een vakjury uitgeroepen tot beste Zeeuwse film op het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen.

 

Aan de prijs is een bedrag van € 750,- verbonden.

Uit het juryrapport:
“Uiteindelijk is onze keuze gevallen op een pareltje van een film van een jong talent, waarin we een grote belofte voor de toekomst zien. Het is een sobere, verstilde film, die met weinig dialogen en een poëtische blik en met sterke beelden, een leven schetst van een meisje dat droomt van een wereld elders."

'Vuurrood' is een intiem portret van de 16-jarige Zoë Jaeger die meer van het leven verlangt dan het uitgestorven, grijze landschap van Zeeuws-Vlaanderen haar kan bieden. Alhoewel ze met haar kleine autootje van plek naar plek door de polders scheurt, lijkt ze toch in haar leven niet verder te komen.

Met: Zoë Jaeger, Hanneke Vervaet en Carlo Huisman.

De crew van 'Vuurrood' bestond uit:
Isabel Lamberti (regie), Maya Perez (uitvoerend producent), Olya van Poppel (productieleider), Niels van der Kraan (camera), Kevin Vidal (camera assistentie), Rosanne Blokker (geluid), Matthijs Klijn (sound design), Jelle van Osenbruggen (mixage), Augustine Huijsser (montage), Christian Pabst (muziek).

 

 

Delen