Filmproducenten Nederland Award voor producenten eindexamenfilm If mama ain't happy, nobody's happy

Gepubliceerd op

Juul Op den Kamp (productie, L14) en Chris Stenger (productie, L14) zijn voor hun eindexamendocumentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy op het Nederlands Film Festival door juryleden Hanneke Niens (Key Film) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de Filmproducenten Nederland Award.

Juul Op den Kamp (productie, L14) en Chris Stenger (productie, L14) zijn voor hun eindexamendocumentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy' op het Nederlands Film Festival door juryleden Hanneke Niens (Key Film) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de Filmproducenten Nederland Award.

De prijs heeft tot doel jong productietalent te stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent als creatief ondernemer, motor en maker en bestaat uit een geldbedrag van €5.000,- te besteden aan een nieuwe productie.

Uit het juryrapport:
Al geruime tijd vult dit producenten duo elkaar naadloos aan en delen zij de voorkeur voor films met een alternatieve narratieve structuur in combinatie met een heldere vertelling. In 'If mama ain’t happy, nobody's happy' vervulden ze als producenten een gecompliceerde, veeleisende rol. Enerzijds door het persoonlijke karakter van de documentaire, daar de regisseur tevens de dochter was van de geïnterviewde hoofdpersoon, anderzijds doordat het documentaire plan dicteerde dat er doorgeschreven moest worden tijdens de opnames. Het leidde ertoe dat de producenten de regisseur hebben begeleid als een karakter in de interviews met haar moeder. Ze waren hierdoor elke dag op de set, voor niet alleen de productionele coördinatie, maar maakten ook aan de hand van de interviews op de set samen met de regisseur de keuzes voor de volgende interviews.

'If mama ain't happy, nobody's happy' onderzoekt de verhouding ouder-kind als het nest wordt verlaten. Wie blijft er nu achter met een syndroom?

De crew bestond uit:
Mea de Jong (regie), Juul Op den Kamp (producer), Chris Stenger (producer), Nina Badoux (cinematography), Freek Huijs (geluidsopname), Laura Solleveld (sound design, mixage), José van Koppenhagen (montage), Jesper Ankarfeldt (componist).

 

 

 

Delen