Regisseur eindexamenfilm 'Onno de Onwetende' wint Tuschinski Award

Gepubliceerd op

Viktor van der Valk, regisseur van de eindexamenfilm 'Onno de Onwetende' heeft op het Nederlands Film Festival de Tuschinski Award gewonnen.

Viktor van der Valk, regisseur van de eindexamenfilm 'Onno de Onwetende' heeft op het Nederlands Film Festival de Tuschinski Award gewonnen.

De Tuschinski Award is voor de regisseur van de beste afstudeerfilm van 2014 en bestaat uit een bedrag van €5.000,-, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres.

Uit het juryrapport:
'Onno de Onwetende' is een film die je vanaf het eerste shot direct naar binnen trekt. Hoewel het lastig is om gevoelsmatig helemaal in de wereld van Onno mee te gaan, en je door zijn gekte en vluchtigheid van de film wat op afstand wordt gehouden, prijst de jury het lef van deze maker. De jury is benieuwd wat deze maker de komende jaren nog meer voor ons in petto heeft, en geeft hem graag een zetje. De Nederlandse film heeft immers vaak genoeg de neiging nèt iets te behoudend te zijn. Nederland heeft meer Viktor van der Valks nodig.

De jury van de Tuschinski Award bestond uit:
Marieke Blaauw, Berend Jan Bockting, Wiro Felix, Mieke de Jong (voorzitter) en Ella van Zanten.

‘Onno de Onwetende’ is geregisseerd door Viktor van der Valk, het scenario werd geschreven door Viktor van der Valk en Jeroen Scholten van Aschat, Hanne Sinninghe en Erik Glijnis hebben de film geproduceerd.

De film vertelt het verhaal van Onno die slachtoffer wordt van het Vreemde Gevoel. Een gevoel dat hij kent, maar niet begrijpt.

‘Onno de Onwetende’ draait deze week nog op het Nederlandse Film Festival te Utrecht, in oktober op het Bejing International Students Film Festival en in de Internationale Competitie van het Kurz Filmtage Winterthur in Zwitserland.

Hoofdrollen worden vervuld door: Vincent van der Valk, Reinout Scholten van Aschat, Genelva Lo-Kioeng-Shioe en Evelien Bosmans.

De crew bestond verder uit:
Emo Weemhoff (camera), Aafke Beernink (licht), Sebastián Arroyo Hoebens (production design), Nicole Kroes (art direction), Robin Berk (geluidsopname), Tijn Hazen (sound design/mixage), Laura Solleveld (mixage), Lot Rossmark (montage) en Eren Önsoy (muziek).

'Onno de Onwetende' wordt op 2 oktober om 24.00 uur uitgezonden op NPO 2. De film kwam tot stand in samenwerking met de NTR.

 

 

Delen