Driemaal 'excellent' voor DasArts Master of Theatre

Block 'Every nerve', 2013

Gepubliceerd op

Een internationaal panel van experts heeft DasArts, de Master of Theatre van de Theaterschool (AHK), over de hele linie (visie, leeromgeving, beoogde en gerealiseerde eindkwalificaties) als excellent beoordeeld. Volgens het panel is DasArts zowel nationaal als internationaal voorbeeldstellend vanwege haar uitdagende, innovatieve en originele onderwijsomgeving. De opleiding levert gepassioneerde en vernieuwende theatermakers af die wereldwijd erkenning vinden.

Een internationaal panel van experts heeft DasArts, de Master of Theatre van de Theaterschool (AHK), over de hele linie (visie, leeromgeving, beoogde en gerealiseerde eindkwalificaties) als excellent beoordeeld. Volgens het panel is DasArts zowel nationaal als internationaal voorbeeldstellend vanwege haar uitdagende, innovatieve en originele onderwijsomgeving. De opleiding levert gepassioneerde en vernieuwende theatermakers af die wereldwijd erkenning vinden.

De experts constateren dat het programma de standaarden van de internationale kwalificaties van een masteropleiding ontstijgt door te focussen op het ‘maken’ en op de artistieke vraagstellingen van de studenten. Het programma stelt studenten in staat om te excelleren in hun artistieke praktijk en onderzoek. Broodnodig en prijzenswaardig vindt het panel dat DasArts studenten wil opleiden die zich verbinden aan het snel veranderende werkveld, daarin interveniëren en eraan bijdragen met hun eigen duurzame theaterpraktijk.

Het panel constateerde bij zijn bezoek aan DasArts dat de master beschikt over een excellente omgeving met uitstekende faciliteiten, waarin kleine groepen zorgvuldig geselecteerde studenten constant in dialoog zijn met elkaar en met het hooggekwalificeerde team van docenten, adviseurs en mentoren met een internationaal referentiekader. Het geven en ontvangen van constructieve en professionele feedback speelt een centrale rol binnen de opleiding, evenals de reflectie op ontwikkelingen in het theaterveld en het culturele veld in het algemeen.

Volgens de experts zijn ook de eindkwalificaties van de master als excellent te bestempelen. Studenten en alumni zijn buitengewoon tevreden over de cyclus van beoordelen en toetsen, die vraagt om onafhankelijkheid, investering, zelfreflectie en visie. Zij worden zo uitstekend voorbereid op de praktijk en dat is te zien aan de vele gepassioneerde en innovatieve theatermakers die DasArts heeft voortgebracht. Ook de meest recente essays en afstudeerprojecten zijn volgens het panel excellent en een product van de grondige methodologie en onderzoekscomponent van de master.

Op grond van dit panelrapport is de master voor de komende zes jaar geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De NVAO is een onafhankelijke accreditatieorganisatie voor het hoger onderwijs en geeft een deskundig en objectief oordeel over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

Wil je publieke evenementen van DasArts bijwonen en meer over onze studenten te weten komen? stuur een e-mail om je te abonneren op onze nieuwsbrief, volg ons op Facebook of bezoek het Open Weekend op 16 en 17 januari 2015.

Meer over kwaliteitszorg en accreditatie

Delen