Gouden Kalveren voor Abbey Hoes en Maarten Heijmans

Abbey Hoes

Gepubliceerd op

Abbey Hoes, derdejaarsstudent aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie (ATKA) en Maarten Heijmans, afgestudeerd in 2009 aan de ATKA, hebben de Gouden Kalveren voor beste actrice en voor beste acteur in televisiedrama in de wacht gesleept.

Abbey Hoes, derdejaarsstudent aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie (ATKA) en Maarten Heijmans, afgestudeerd in 2009 aan de ATKA, hebben de Gouden Kalveren voor beste actrice en voor beste acteur in televisiedrama in de wacht gesleept.

Abbey Hoes viel in de prijzen voor haar rol in het Duits-Nederlandse drama 'Nena', over een meisje dat te maken krijgt met een suïcidale vader.
Maarten Heijmans won de prestigieuze prijs voor zijn rol in de tv-serie 'Ramses'.

De Gouden Kalveren worden elk jaar uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film, op de slotavond van het Nederlands Film Festival (NFF). De uitreiking van de meest toonaangevende filmprijzen van Nederland vond plaats op vrijdag 3 oktober 2014 in muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht.

Maarten Heijmans

Delen