'If mama ain't happy, nobody's happy' grote winnaar VERS awards

Gepubliceerd op

De eindexamendocumentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy' werd tijdens de uitreiking van de VERS awards zowel door de jury als door het publiek uitgeroepen tot de beste film.

De eindexamendocumentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy werd tijdens de uitreiking van de VERS awards zowel door de jury als door het publiek uitgeroepen tot de beste film.

Mea de Jong, die de film regisseerde won daarmee de Filmmore/Cam-a-lot Juryprijs ter waarde van € 10.000 te besteden aan een nieuwe film. Ook de Binger Filmlab Publieksprijs ging naar 'If mama ain’t happy, nobody’s happy', waarmee de film de Gouden Wortel, een krat eerlijk eten van De Krat en een workshop bij Binger Filmlab in de wacht sleepte.

De documentaire werd geproduceerd door Juul Op den Kamp en Chris Stenger.

Uit het juryrapport:
“Wat in eerste instantie lijkt op het zoveelste egodocument ontrafelt zich langzaam in een film over tradities. In een film over de complexiteit van elkaar loslaten, het onontkoombare van de tijd, maar ook in een film die gaat over de kracht en het plezier van film maken.”

De jury bestond uit: documentaireregisseur Menno Otten, o.a. 'Face to Face',  Imre Reutelingsperger, editor van o.a. 'Cowboys Janken Ook' en animator/ illustrator Ineke Goes.

De documentaire is te zien tijdens IDFA, o.a. op de Volkskrantdag en wordt op 20 november om 16.35 uur uitgezonden op NPO 2.

'If mama ain't happy, nobody's happy' onderzoekt de verhouding ouder-kind als het nest wordt verlaten. Wie blijft er nu achter met een syndroom?

De crew bestond uit:
Mea de Jong (regie), Juul Op den Kamp (producer), Chris Stenger (producer), Nina Badoux (cinematography), Freek Huijs (geluidsopname), Laura Solleveld (sound design, mixage), José van Koppenhagen (montage), Jesper Ankarfeldt (componist).

De documentaire kwam tot stand in samenwerking met de BOS.

Delen