New York Times: mooie samenwerking Dallas Symphony Orchestra met CvA en andere conservatoria

Gepubliceerd op

Op 30 september jl. besteedde de New York Times aandacht aan de samenwerking van het Conservatorium van Amsterdam met het Dallas Symphony Orchestra o.l.v. Jaap van Zweden. Het orkest heeft in samen met de University of Texas in Dallas en diverse conservatoria wereldwijd, waaronder het CvA, een lesprogramma opgezet om studenten niet alleen voor te bereiden op een toekomst als orkestmusicus, maar als muzikaal leider en ondernemer in de breedste zin.

 

 

In januari 2015, als de de eerste groep strijkers naar de University of Texas komt, gaat het programma van start. Deze deelnemers worden de komende tijd geselecteerd via audities op de Juilliard School, the Jacobs School of Music aan de Indiana University, het Cleveland Institute of Music, Southern Methodist University in Dallas, het Royal College of Music in Londen, het conservatorium van Parijs en het Conservatorium van Amsterdam.

 

 

http://mobile.nytimes.com/blogs/artsbeat/2014/09/30/dallas-symphony-aims-to-develop-musical-leadership/

Delen