Theaterschool-opleidingen onderscheiden zich in Keuzegids

Gepubliceerd op

De vier bacheloropleidingen van de Theaterschool hebben in de Keuzegids hbo 2015 alle het stempel 'topopleiding' gekregen. Met name de scores bij de opleidingen Dans, Theater en Theaterdocent zijn zeer hoog. Ook de bachelors Film en televisie van de Nederlandse Filmacademie en de opleidingen van het Conservatorium van Amsterdam worden door de gids als topopleiding gekwalificeerd.

 

De hoogste scores zijn voor de bachelors Theater (96), Dans (90) en Theaterdocent (88) van de Theaterschool. Hoewel de scores in het segment theater en dans landelijk zeer hoog liggen, valt op dat deze opleidingen van de Theaterschool op alle onderwerpen positief worden beoordeeld, zowel door de studenten als door de experts.

Ook de bachelor Film en televisie (80) haalt een hoge absolute score, al is het oordeel van de studenten hier lager dan dat van de experts. Naast Theaterdocent krijgen nog twee docentenopleidingen het stempel 'topopleiding': Docent muziek van het Conservatorium van Amsterdam (82) en Docent dans van de Theaterschool (76). Die laatste score behaalt ook de bachelor Muziek van het CvA. Daarmee worden evenals vorig jaar zeven van de negen AHK-bachelors als topopleiding gekwalificeerd. Het Conservatorium van Amsterdam is bovendien het beste brede conservatorium van Nederland.

De bachelors Docent beeldende kunst en vormgeving van de Academie voor Beeldende Vorming (64) en Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie (62) scoren gemiddeld en vergelijkbaar met eerdere jaren.

De oordelen zijn grotendeels in lijn met de oordelen in Elsevier Beste Studies 2014, dat eind september uitkwam. De AHK eindigt in dat onderzoek op plaats 4 van de elf specialistische hogescholen. Ook hier worden zeven van de opleidingen van de AHK als goed en twee als gemiddeld beoordeeld; geen van de opleidingen scoort negatief.

Over de Keuzegids
De Keuzegids is een consumentengids voor scholieren die zich oriënteren op vervolgopleidingen. De ranking is evenals het jaarlijkse onderzoek van Elsevier voornamelijk gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). Beide onderzoeken maken een eigen selectie van NSE-vragen waarop zij hun oordeel baseren. De Keuzegids betrekt ook andere bronnen om tot een totaaloordeel te komen.

Deze editie van de Keuzegids beoordeelde de bachelors. In februari verschijnt de Keuzegids Masters 2015.

Bekijk de bacheloropleidingen
Cultureel erfgoed
Docent beeldende kunst en vormgeving
Docent dans
Docent muziek
Film en televisie
Muziek
Theater
Theaterdocent

Delen