Twee alumni Academie van Bouwkunst op shortlist Prix de Rome Architectuur

Gepubliceerd op

Oud-studenten Donna van Milligen Bielke en Steven Delva staan op de shortlist voor de Prix de Rome Architectuur 2014. Op 15 oktober zal minister Bussemaker de prestigieuze prijs uitreiken aan een van de acht genomineerde (landschaps)architecten en stedenbouwers. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €40.000 en een werkperiode van drie maanden bij de American Academy in Rome.

Oud-studenten Donna van Milligen Bielke en Steven Delva staan op de shortlist voor de Prix de Rome Architectuur 2014. Op 15 oktober zal minister Bussemaker de prestigieuze prijs uitreiken aan een van de acht genomineerde (landschaps)architecten en stedenbouwers. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €40.000 en een werkperiode van drie maanden bij de American Academy in Rome.

De acht genomineerden zijn architecten Max Cohen de Lara en David Mulder (XML), landschapsarchitect Steven Delva, architect Florian Idenburg, architect Marieke Kums, architect Kees Lokman, architect Donna van Milligen Bielke, stedenbouwkundige Jasper Nijveldt en architect Tim Prins.

Steven Delva
Steven Delva (1978) studeerde tussen 1996 en 2000 tuin- en landschapsarchitectuur aan de universiteit van Gent. In 2004 startte hij met een master Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst. Na zijn afstuderen in 2008 besloot hij in Amsterdam te blijven en er zijn eigen ontwerpbureau DELVA Landscape Architects te starten. Bij het bureau, dat inmiddels ook een vestiging in Antwerpen heeft, staat de veranderende betekenis van de stad en haar landschap centraal.

Donna van Milligen Bielke
Na haar afstuderen aan de masteropleiding Architectuur aan de Academie van Bouwkunst in 2012 ging Donna van Milligen Bielke (1983) werken bij Powerhouse Company in Rotterdam. De nominatie voor de Prix de Rome vormde de aanleiding om een eigen ontwerppraktijk te starten.

In 2006 is de Prix de Rome gewonnen door oud-student Ronald Rietveld. Rietveld is de oprichter van het bureau RAAAF.

De inzendingen van alle genomineerden is vanaf 16 oktober te zien bij Het Nieuwe Instituut en in een publicatie die verschijnt bij nai010 uitgevers.

Delen