Alumnus Eduart Baçe in televisieprogramma Sterren op het doek

Bace portretteert Joop van den Ende

Gepubliceerd op

Alumnus Eduart Baçe portretteert Joop van den Ende voor televisieprogramma Sterren op het doek. Uitzending op zaterdag 29 november bij NPO2.


Met 2 andere kunstenaars is Bace deze zomer geselecteerd voor een portret van Joop van den Ende. Sterren op het doek filmde Bace aan het werk in zijn atelier: op zaterdag 29 november (NPO2, 21.15uur) worden de opnames uitgezonden. In de uitzending wordt ook door presentatrice Hanneke Groenteman bekend gemaakt welk portret de voorkeur van mediamagnaat Joop van den Ende heeft. Dat van Bace, Svetlana Tartakovska of Marije van Wieringen. De portretten die niet gekozen worden, worden verkocht via een veilingsite.

Eduart Baçe startte als zelfstandig kunstenaar en behaalde daarna zijn lesbevoegdheid aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Hij portretteert in opdracht en organiseert regelmatig workshops.

Dochter Eveline (olieverf op doek, 50 X 60 cm)

Delen