Gabriel Lester nieuwe Artist in Residence

Gepubliceerd op

De Academie van Bouwkunst heeft beeldend kunstenaar en filmregisseur Gabriel Lester uitgenodigd om als Artist in Residence een aantal bijzondere onderwijsprojecten te realiseren. Lester maakt ruimtelijke installaties en poëtische films. Naast zijn autonome praktijk werkt hij in het interdisciplinaire samenwerkingsverband PolyLester. In december wordt het programma bekend gemaakt.


Gabriel Lester is is de opvolger van Michiel Schwarz, Rianne Makkink, Jeanne van Heeswijk, Jeroen Kooijmans, het duo Adriaan Beukers en Ed van Hinte, Erik Kessels, Krisztina de Châtel, Luc Deleu en Paul Shepheard. 

Het Artist in Residence (AIR) programma is een programma in samenwerking met de verschillende faculteiten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Het AIR-programma stimuleert innovatie en confrontatie met actuele artistieke impulsen. Het biedt ruimte om de praktijk in huis te halen en kunstenaars uit te nodigen die het onderwijs en het artistiek beleid aan de hogeschool kunnen bezielen. Bijzondere aandacht gaat uit naar nieuwe ontwikkelingen in een inter- en multidisciplinaire context en de wisselwerking met de internationale state of the art.Resultaten van het AIR-programma worden in- en extern onder de aandacht gebracht door middel van het periodiek tijdschrift ON AIR.

Delen