Marianne Boer hoofdvakdocent piano aan de Sweelinck Academie

Gepubliceerd op

Met ingang van november heeft de Sweelinck Academie een nieuwe hoofdvakdocent piano: Marianne Boer.

Marianne Boer studeerde in 1992 af aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn. Ook studeerde ze muziekwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Sindsdien heeft ze een veelzijdige carrière opgebouwd als soliste en kamermusicus. Ze werkte mee aan een boek met bijbehorende cd met de preludes van de vergeten componist en pianist Mischa Hillesum, waarvan ze de wereldpremière gaf in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Ook was ze de editor voor Donemus van de bijbehorende bladmuziekuitgave. In 2014 nam ze muziek van Chopin op voor de Nederlandse speelfilm ikjijhijzij.

Sinds 1997 is Marianne Boer als docent/repetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast was ze vijf jaar lang hoofdvakdocent piano aan het University College Roosevelt te Middelburg.

De Sweelinck Academie vormt samen met het Junior Jazz College de nationale opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam.

Delen