Oudstudent Morgan Knibbe wint prijs op AFI FEST in Hollywood

Gepubliceerd op

Oudstudent Morgan Knibbe (regie documentarie, L12) heeft op het AFI FEST in Hollywoord de Special Jury Prize for Outstanding Achievement in Direction gewonnen voor de korte documentaire 'Schipbreuk'.

 

Schipbreuk' is geproduceerd door Dieptescherpte, voor De Correspondent en beleefde haar internationale première tijdens het Locarno festival, waar de film tweemaal in de prijzen viel. Het is de eerste film van Knibbe die in 2012 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie met de documentaire 'A Twist in the Fabric of Space'.

De film speelt zich af op het Italiaanse eiland Lampedusa, waar in oktober 2013 voor de kust een boot vol Eritrese vluchtelingen strandde. Meer dan 360 mensen kwamen om. Abraham, één van de overlevenden, wandelt door een scheepskerkhof en herinnert zich levendig wat er is gebeurt. Aan de andere kant van de haven breekt de chaos los, terwijl honderden doodskisten worden getransporteerd naar een militair schip.

Interview met Morgan Knibbe

Delen