Bert Verveld benoemd tot voorzitter College van Bestuur AHK

Bert Verveld (foto: Bob Bronshoff)

Bert Verveld (foto: Bob Bronshoff)

Gepubliceerd op

De Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Bert Verveld benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Hij volgt op 1 maart 2015 Jet de Ranitz op, die sinds 1 december 2014 de nieuwe voorzitter van Hogeschool Inholland is. Verveld is op dit moment algemeen directeur van het Bureau van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Bert Verveld (Hengelo, 1957) is sinds 2000 als algemeen directeur van het Bureau van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onder andere verantwoordelijk voor de totstandkoming van het strategisch plan van de universiteit en van de prestatieafspraken, de voorbereiding en uitvoering van de bestuurlijke cyclus en van verandertrajecten. Het Bureau omvat de meeste concernfuncties van de universiteit, die zo’n 5500 medewerkers en 28.000 studenten telt. Vóór 2000 vervulde hij binnen de RUG diverse (directie)functies op zowel centraal als decentraal niveau.

Naast zijn directeurschap van het Bureau van de RUG bekleedt Bert Verveld diverse bestuurlijke en adviseursfuncties. Hij is voorzitter van het Landelijk Secretaris Overleg en van Humane, het Europese netwerk van universiteitsdirecties. Als lid van de External Advisory Board adviseert hij de Georg-August-Universität Göttingen over internationale strategie. Hij is lid van de adviesraad Groninger Congresbureau en zet zich als secretaris/penningmeester van Stichting De Beauvoir in voor het bevorderen van de positie van vrouwen in de wetenschappen.

De Raad van Toezicht AHK, over de benoeming: 'Wij zijn zeer verheugd dat we met Bert Verveld een nieuwe voorzitter hebben benoemd met een breed netwerk en veel kennis van het nationale en internationale krachtenveld van het hoger onderwijs. We zijn ervan overtuigd dat hij in de komende periode een bijzonder geschikte belangenbehartiger voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten zal zijn en in samenwerking met Bridget Kievits een daadkrachtig en effectief College van Bestuur zal vormen.'

Bert Verveld: 'De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten staat er meer dan goed voor en ik ben trots dat ik vanaf maart als collegevoorzitter deel uitmaak van deze geweldige organisatie. Ik zal me inzetten om voor het belang van excellent kunstonderwijs op te komen en dit blijvend onder de aandacht te houden. Ik kijk ernaar uit om samen met de hogeschoolgemeenschap de kwaliteitsambities van de AHK te realiseren. En ik verheug me op Amsterdam!'

Delen