Even voorstellen... Selma Harkink

Gepubliceerd op

Per 1 januari gaat sopraan Selma Harkink methodiek geven aan de afdeling zang klassiek.

Sopraan Selma Harkink volgt per 1 januari 2015 Renée Harp op als docent methodiek aan de afdeling zang klassiek. Selma studeerde zang aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer en opera aan de Dutch National Opera Academy. Ook studeerde ze aan de liedklas van Udo Reinemann en volgde ze masterclasses bij onder anderen Sarah Walker, Henk Smit, Jard van Nes, Elly Ameling, Udo Reinemann, Rudolf Jansen, Helmut Deutsch en Roger Vignoles.

Selma Harkink werkte mee aan een groot aantal operaproducties. Ze maakte enkele jaren deel uit van het ensemble van de opera van Dortmund en trad op als gastsolist bij Oper Bonn. Ook bij de Nationale Reisopera zong ze verschillende rollen. In januari 2008 verzorgde ze de nieuwjaarsconcerten met Holland Symfonia o.l.v. Henrik Schaefer en in 2009 was Selma te horen als onder andere Le Feu in Ravels L’enfant et les sortilèges met het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. Selma tourde door Nederland met een Weens Operette Gala samen met Marco Bakker o.l.v. Jan Stulen. Daarnaast gaf ze vele concerten en werkte ze mee aan diverse oratoria, waaronder de Passionen van Bach. 

Delen