Studenten docentenopleidingen beeldend, dans, muziek en theater geven zich over aan de Afleiding

AHK studenten nemen deel aan de Afleiding

Gepubliceerd op

Hogerejaars studenten van de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving, docent dans, docent theater en docent muziek geven zich voorafgaand aan hun kerstvakantie over aan de Afleiding, een intensieve meerdaagse workshop op locatie

Hogerejaars studenten van de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving, Docent dans, Theaterdocent en Docent muziek geven zich voorafgaand aan hun kerstvakantie over aan De Afleiding, een intensieve meerdaagse workshop op locatie.

In samenwerking met het theatergezelschap de PeerGroup storten zij zich in het diepe: geen van de deelnemers weet voorafgaand wat hen te wachten staat. De werkwijze is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten en ideeën. Studenten geven daardoor opnieuw richting aan hun talent. Opleiden wordt vervangen door afleiden.

Kennis delen
De Afleiding is effectief door het delen van kennis in de groep. Het gezelschap wordt uitgedaagd om vanuit een nieuw nulpunt hun creativiteit te ontdekken en verblijft gedurende een week in een legerkazerne op het Drentse platteland. Katja Hieminga, docente en initiatiefnemer: “Dit is de derde jaargang van het project. De studenten nemen deel op basis van vrijwilligheid. Elke keer bleek dat te denken vanuit andere perspectieven dan die van je eigen discipline, enorm stimuleert en verruimend werkt."

Delen