Docent Sound design Michel Schöpping genomineerd voor Docent van het Jaar

Gepubliceerd op

Docenten zijn het fundament van goed onderwijs. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) vindt de waardering van docenten belangrijk en organiseert daarom de Docent van het Jaar-verkiezing. Sound design-docent Michel Schöpping van de Nederlandse Filmacademie is een van de vijf genomineerden voor de prijs. Op 17 januari zal minister Bussemaker de prijs uitreiken die is ontworpen door studenten van de Academie van Beeldende Vorming.

Docenten zijn het fundament van goed onderwijs. Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) vindt de waardering van docenten belangrijk en organiseert daarom de Docent van het Jaar-verkiezing. Sound design-docent Michel Schöpping van de Nederlandse Filmacademie is een van de vijf genomineerden voor de prijs. Op 17 januari zal minister Bussemaker de prijs uitreiken die is ontworpen door studenten van de Academie van Beeldende Vorming. 

Sinds 2007 doceert Michel Schöpping aan de Filmacademie. Zijn nominatie is tot stand gekomen op voorspraak van de Hogeschoolraad. Daniël van Duijn (student Filmacademie, lid van de Hogeschoolraad) vertelt:  “Michel is een docent die zeer passievol en vakbekwaam lesgeeft. Naast begenadigd geluidsontwerper en docent Sound design is hij een bevlogen coach. Hij begeleidt filmoefeningen en weet bij problemen de vinger op doortastende en begripvolle wijze op de zere plek te leggen. Hij bevordert boven alles de samenwerking in het vak. Vertrouwen kweken en plezier hebben in het filmmaken staan bij hem voorop, en dit enthousiasme draagt hij op prachtige wijze over op de studenten.”

Ook voor het behoud van de kwaliteit van de studie is Michel Schöpping volgens Daniël van Duijn onontbeerlijk: “Hij schreef een pleidooi om het aantrekken van goede studenten mogelijk te maken in tijden van bezuiniging. Hij was één van de ondertekenaars van de oproep aan de minister van Onderwijs om een tax shelter op te richten. Hierdoor moet er meer geld vrijkomen voor de Nederlandse filmindustrie en moet het voor studenten na hun studie mogelijk worden hun vak te beoefenen en ontwikkelen in Nederland. Hopelijk wordt hiermee de toekomst van de film gewaarborgd.”

Studenten van de Academie voor Beeldende Vorming verzorgen het ontwerp en de productie van de prijs. Willemijn Beth, Jasmijn Kamsma en Boris Lyppens (tweedejaarsstudenten Docent beeldende kunst en vormgeving) maken in het kader van het vak 3D een gezamenlijke herinnering voor de Docent van het Jaar 2015.

ISO Docent van het Jaar 2015-verkiezing

Michel Schöpping

Delen