"Met de Reinwardt Academie kom je een heel eind"

Marieke van Bommel. Foto: Fred Ernst

Gepubliceerd op

Marieke van Bommel (1975), oud-studente van de Reinwardt Academie, start op 1 maart als directeur van het MAS ofwel Museum aan de Stroom te Antwerpen.

Alumna Marieke van Bommel benoemd tot directeur MAS
Ze werd gekozen door een commissie waarin onder meer Paul Spies, directeur van het Amsterdam Museum, zetelde. Doorslaggevend in de selectie was de combinatie van haar sterk inhoudelijke profiel, organisatorische talenten en een publieksgerichte en klantvriendelijke instelling.

Marieke van Bommel: “Doordat ik tijdens mijn studie museumdirecteuren met een Reinwardt-achtergrond ontmoette, dacht ik toen al, ik kom er wel. Nu ben ik dan ook heel blij om te gaan starten als directeur van het MAS. In Nederland geldt dit iconische Belgische museum absoluut als voorbeeld voor het succesvol samengaan van verschillende collecties. De opening in 2011 was zeer indrukwekkend en de bezoekersaantallen blijven bijzonder hoog. Ik zie het als mijn taak om dat hoge niveau aan te houden, met spraakmakende en kwalitatieve presentaties”.

Na haar studie aan de Reinwardt Academie, gevolgd door Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, was Van Bommel tien jaar verbonden aan het Maritiem Museum Rotterdam waarvan de laatste twee jaren als zakelijk directeur. Met Van Bommel kiest de stad Antwerpen voor een cultuurmanager pur sang die heeft bewezen binnen een uitdagende economische context artistieke en maatschappelijke wensen te kunnen vertalen naar een reële planning en begroting.

Delen