Project Young Knights of the Proms van alumna master Kunsteducatie wint Onderwijsprijs Overijssel

Young Knights of the Proms (foto: Omroep Almelo)

Gepubliceerd op

Monique Wijnker (alumna master Kunsteducatie) leidt de afdeling educatie van het Nederlands Symfonie Orkest. Hun project Young Knights of the Proms heeft de Onderwijsprijs voor Overijssel gewonnen en dingt mee naar de Nationale Onderwijsprijs. Student Regina Vreeling is met haar duurzame kunstproject genomineerd voor de Onderwijsprijs van Utrecht. De Onderwijsprijs is bedoeld om bijzondere onderwijsprojecten in de schijnwerpers te zetten en te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is.

Monique Wijnker (alumna master Kunsteducatie) leidt de afdeling educatie van het Nederlands Symfonie Orkest. Hun project Young Knights of the Proms heeft de Onderwijsprijs voor Overijssel gewonnen en dingt mee naar de Nationale Onderwijsprijs. Student Regina Vreeling is met haar duurzame kunstproject genomineerd voor de Onderwijsprijs van Utrecht. De Nationale Onderwijsprijs is bedoeld om bijzondere onderwijsprojecten in de schijnwerpers te zetten en te laten zien hoe veelzijdig het Nederlandse onderwijs is.

In het project Young Knights of the Proms voerden bovenbouwleerlingen van havo en vwo van drie scholen uit Almelo samen met musici van het Nederlands Symfonieorkest een concert op in het muziekcentrum van Enschede. Het project is door de muziekdocenten van de scholen geĆÆntegreerd in het examenprogramma muziek. Leerlingen vormden samen een groot koor, speelden mee in het symfonieorkestorkest en traden op als solist.

Het duurzame kunstproject van student Regina Vreeling is genomineerd voor de Onderwijsprijs van Utrecht. Zij ontwikkelde een kunsteducatief project om de leerlingen van 2 havo van het Minkema College Woerden bewust te maken van zwerfafval. De behoefte voor dit project ontstond omdat er na de schoolpauzes veel afval bleef rondslingeren, met name lege drinkpakjes. Circa 100 leerlingen hebben onder leiding van kunstenares Judith Zwaan een kunstwerk gemaakt van 6,5 bij 1,5 meter breed, bestaande uit 500 lege drinkpakjes.

De uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs ter waarde van 7000 euro vindt plaats op 25 maart.

Nationale Onderwijsprijs

Duurzaam kunstproject Regina Vreeling

Delen