Theaterschool start Theaterdocent Verkort: Programma voor Professionals

Gepubliceerd op

Vanaf het studiejaar 2015-2016 start de Theaterschool Theaterdocent Verkort: Programma voor Professionals, waarmee mensen met een theaterachtergrond in twee jaar tijd het bachelordiploma en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid kunnen behalen. De opleiding is gericht op acteurs, regisseurs, mimers en performers die zich willen ontwikkelen tot docerende theatermakers.

Vanaf het studiejaar 2015-2016 start de Theaterschool Theaterdocent Verkort: Programma voor Professionals, waarmee mensen met een theaterachtergrond in twee jaar tijd het bachelordiploma en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid kunnen behalen. De opleiding is gericht op acteurs, regisseurs, mimers en performers die zich willen ontwikkelen tot docerende theatermakers.

In de verkorte bachelor worden werk en studie gecombineerd. Studenten gaan één dag per week naar school en maken zich daar op hoog niveau didactische en (theater)pedagogische tools eigen. Zij brengen die in de praktijk in het reguliere onderwijs, maar doen ook ervaring op in het buitenschoolse werkveld, zoals jeugdtheaterscholen, theaterverenigingen, afdelingen educatie van podia en gezelschappen, en de community arts. Daarnaast is er veel aandacht voor de ontwikkeling van het individuele kunstenaarschap en voor ondernemerschap.

Het programma duurt twee jaar en richt zich met name op studenten met een afgeronde bachelor in theater of verwante discipline. Omdat het een programma op het gebied van educatie betreft, betalen zij het reguliere collegegeldtarief, tenzij zij ook een eerdere opleiding op het gebied van educatie of de gezondheidszorg volgden.

Op de opleidingspagina Theaterdocent Verkort is meer informatie over het programma te vinden. In het voorjaar organiseert de opleiding een selectieweekend. Wie hierin geïnteresseerd is, of op de hoogte wil blijven, kan via de site zijn of haar gegevens achterlaten.

Delen