Films en dans van studenten Moderne theaterdans tijdens Cinedans Festival

Gepubliceerd op

Van woensdag 11 t/m zondag 15 maart is het dansfilmfestival Cinedans - Dance on Screen in EYE. Vijf dagen vol nieuwe internationale dansfilms, documentaires en interactieve installaties. Op het festival worden dansfilms van studenten Moderne theaterdans vertoond onder het Young Programma.

Van woensdag 11 t/m zondag 15 maart is het dansfilmfestival Cinedans - Dance on Screen in EYE. Vijf dagen vol nieuwe internationale dansfilms, documentaires en interactieve installaties. Op het festival worden dansfilms van studenten Moderne theaterdans vertoond onder het Young Programma.

In februari maakten zestien tweedejaarsstudenten Moderne theaterdans naar aanleiding van een vijfdaagse workshop eigen dansfilms. Duetten van medestudenten werden vrijelijk geïnterpreteerd voor film. Cinedans en de afdeling Beeldmedia van de Theaterschool begeleidden de studenten. Tijdens het festival beleven de films hun première op het witte doek.

De uitsmijter van het festival is Dansepidemie, een live re-enactment van de film Oh You Ragtime uit 1912 met twaalf studenten Moderne theaterdans onder leiding van Suzy Blok. Live muziek wordt verzorgd door Oscar Jan Hoogland (piano), Michael Moore (klarinet) en Mary Oliver (viool).

Website Cinedans Festival

Delen