Ilja Reijngoud benoemd tot vaste gastdocent trombone Jazz

Gepubliceerd op

Ilja Reijngoud is benoemd tot vaste gastdocent trombone (tweewekelijks) aan de Jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Ruud van Dijk, hoofd afdeling Jazz: 'Met Ilja als laatste schakel heeft de Jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam nu definitief een tromboneafdeling van wereldformaat. Het team - met verder Bert Boeren, Martijn Sohier, Erik van Lier, Jilt Jansma en Martin van den Berg - beschikt nu over het volledige spectrum om op te leiden tot het allerhoogste niveau.'


Ilja Reijngoud (1972) is naast Jesse van Ruller en Michiel Borstlap de derde Europeaan die een Thelonious Monk Award won. Ilja studeerde aan het Hilversums Conservatorium bij Bart van Lier en trad op met vele prominenten uit de jazz- en latin-scene, zoals John Scofield, Ivan Lins, Pat Metheny en Tom Harrell. Ilja is, behalve als leider van zijn eigen kwintet, actief in een aantal Nederlandse groepen, waaronder Nuevo Manteca en The Cubop City Big Band. Ilja ontving in 2009 een Edison voor The Shakepeare Album.

Delen