Nieuwe reeks HALf6: maandag 16 maart met regisseur Katie Mitchell

Gepubliceerd op

Op maandag 16 maart start een nieuwe reeks van HALf6, de openbare debatreeks in de hal van de Theaterschool. Elke tweede dinsdag van de maand wordt een editie georganiseerd; de overige dinsdagen zijn beschikbaar voor studenten en docenten om zelf een HALf6 te organiseren. De nieuwe reeks start op 16 maart, eenmalig op maandag, met regisseur Katie Mitchell.

 

Let op: in verband met de uitreiking van de AHK Eindwerkprijs vindt deze editie eenmalig plaats in het TipTop Theater van de Theaterschool, en niet in de hal!

De organisatie van deze eerste editie in de nieuwe reeks HALf6 is in handen van studenten van de opleiding Regie van de Theaterschool. De Britse regisseur en Brandstichter 2015 Katie Mitchell is momenteel als Artist in Residence verbonden aan de opleiding in het project Der Theatermacher, waarin de studenten kennismaken met belangrijke kunstenaars uit het internationale circuit.

Mitchell is van februari tot en met april met vijf voorstellingen en een video-installatie te gast in de Stadsschouwburg Amsterdam in het kader van het Brandstichter-programma. De Britse regisseur is bekend vanwege haar baanbrekende theater- en operavoorstellingen en haar 'krachtige, compromisloze visie op wat theater in deze tijd moet zijn'.

Tijdens HALf6 gaan regiestudenten met haar in gesprek over methodiek, repertoire en het belang  van een creative team wanneer technische, filmische en beeldende middelen een prominente plaats innemen in het werk.

Over HALf6
Vanaf dinsdag 14 april is er op iedere tweede dinsdag van de maand weer HALf6 in de hal van de Theaterschool. Er wordt gewerkt aan een daverend programma, met belangrijke gasten, een huisband en natuurlijk soep en drinks na afloop! Meer informatie over het programma volgt snel op de website van HALf6.

HALf6 door...
De overige dinsdagmiddagen zijn beschikbaar voor opleidingen, medewerkers en studenten om zelf een HALf6 te organiseren. Studenten die ideeƫn hebben, kunnen een mail sturen naar the-half6@ahk.nl. De redactie kan inhoudelijke ondersteuning geven bij het ontwikkelen van de plannen.

zie ook
Artist in Residence Katie Mitchell

Delen