Eindexamenfilms in de prijzen op Go Short Film Festival

Gepubliceerd op

Op het Go Short International Short Film Festival in Nijmegen zijn twee eindexamenfilms in de prijzen gevallen: 'Onder Ons' won de VEVAM Go Short Award en de Format Court Award; de Youth Award ging naar 'If mama ain't happy, nobody's happy'.

Op het Go Short International Short Film Festival in Nijmegen zijn twee eindexamenfilms in de prijzen gevallen: 'Onder Ons' won de VEVAM Go Short Award en de Format Court Award; de Youth Award ging naar 'If mama ain't happy, nobody's happy'.

De documentaire 'Onder Ons', geregisseerd door Guido Hendrikx (L14) en geproduceerd door Erik Glijnis, Zinzy Nimako en Jonne Roos won de VEVAM Go Short Award voor Beste Nederlandse Film; aan de prijs is een geldbedrag van € 2.500 verbonden. De documentaire werd ook bekroond met de Format Court Award. In deze documentaire wordt inzicht gegeven in de wereld van drie pedofielen: hoe gaan zij om met een geaardheid die wordt afgekeurd door de maatschappij en door henzelf? De film is verontschuldigend, noch veroordelend en deelt gedachtenkronkels met de kijker die we normaliter meteen zouden veroordelen. “Het is de meest moeilijke film die wij ooit hebben gemaakt”, vertelde producent Erik Glijnis toen hij de prijs in ontvangst mocht nemen. De film kwam tot stand in samenwerking met de Human.

Ook de documentaire 'If mama ain't happy, nobody's happy' geregisseerd door Mea de Jong (L14) en geproduceerd door Juul Op den Kamp en Chris Stenger viel in de prijzen. De film ontving de Youth Award. De MovieZone Go Short jeugdjury was niet zuinig met hun beoordeling, ze vonden het simpelweg de beste film die ze ooit hadden gezien, en die ze iedereen aanraden. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 750,-. In deze film duikt regisseur De Jong met haar moeder in haar familiegeschiedenis: vier generaties sterke vrouwen hebben altijd zonder man geleefd. Moeder is hier trots op, maar dochter heeft haar twijfels. De film kwam tot stand in samenwerking met de BOS.

Delen