Karina Holla ontvangt Luc Boyer Wisselvoorwerp

fotograaf: Jose Figueroa

Gepubliceerd op

Karina Holla heeft op woensdag 1 april het Luc Boyer Wisselvoorwerp ontvangen uit handen van Irene Schaltegger, vanwege haar grote staat van dienst en betekenis voor de mime. De doorgeefprijs werd uitgereikt in de grote theaterzaal na afloop van de voorstelling 'Hardingsoefeningen' die Karina Holla samen met studenten aan de Theaterschool heeft gemaakt.

Karina Holla heeft op woensdag 1 april het Luc Boyer Wisselvoorwerp ontvangen uit handen van Irene Schaltegger, vanwege haar grote staat van dienst en betekenis voor de mime. De doorgeefprijs werd uitgereikt in de grote theaterzaal na afloop van de voorstelling Hardingsoefeningen die Karina Holla samen met studenten aan de Theaterschool heeft gemaakt.

Het Luc Boyer Wisselvoorwerp
Deze doorgeefprijs werd in 1993, ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de Mime Opleiding aan de Theaterschool/AHK, uitgereikt aan mimespeler Luc Boyer, met de opdracht hem naar eigen inzicht door te geven aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de mime of het mimeonderwijs in Nederland. Eerdere ontvangers van het Luc Boyer Wisselvoorwerp waren Jeannette van Steen (1997), Ineke Austen (2001) en Irene Schaltegger (2007).

Bijdrage aan de mime
Karina Holla volgde de Mime Opleiding in Amsterdam toen deze nog maar net opgericht was eind jaren zestig. Ze maakt en speelt sindsdien in binnen- en buitenland en heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre aan fysieke en beeldende voorstellingen gemaakt. Daarnaast is ze als docent verbonden aan de Mime Opleiding aan de Theaterschool en aan de acteursopleiding in Utrecht. Irene Schaltegger geeft het Luc Boyer Wisselvoorwerp nu aan Karina Holla vanwege haar grote betekenis voor de mime. Schaltegger: “Al vanaf eind jaren 60 bouwt Karina Holla onverstoorbaar aan haar oeuvre. Ongeacht tijdgeest en voorhanden middelen. Met haar expressieve, dynamische en geheel eigen manier van theater maken heeft ze vele generaties studenten weten te inspireren en uit te dagen.”

Delen