Lotte de Beer wint Opera Award

foto: Jim Winslet

Gepubliceerd op

Operaregisseur Lotte de Beer, afgestudeerd aan de Regie Opleiding in 2009, heeft de prijs voor ‘beste nieuwkomer’ gewonnen op de International Opera Awards in het Londense Savoy Theatre. De prestigieuze operaprijzen, een initiatief van het Britse Opera Magazine, werden uitgereikt op 26 april jl. Ze nam het onder meer op tegen Christopher Allen, Tim Murray en Raphaël Pichon.

Operaregisseur Lotte de Beer, afgestudeerd aan de Regie Opleiding in 2009, heeft de prijs voor ‘beste nieuwkomer’ gewonnen op de International Opera Awards in het Londense Savoy Theatre. De prestigieuze operaprijzen, een initiatief van het Britse Opera Magazine, werden uitgereikt op 26 april jl. Ze nam het onder meer op tegen Christopher Allen, Tim Murray en Raphaël Pichon.

De Beer runt haar eigen gezelschap Operafront, waarmee ze onder andere La Bohème en Così fan tutte maakte. Ook werkt ze voor verscheidene nationale en internationale operagezelschappen, waaronder De Nederlandse Opera (Waiting for Miss Monroe, Ringetje), Opera Zuid (Manon), de Münchener Biënnale en Staatstheater Braunschweig (Vivier), Theater an der Wien (Les pêcheurs de perles) en Theater Regensburg (Tristan und Isolde).

Momenteel repeteert ze in Essen voor Rusalka bij het Aalto-Musiktheater. In augustus maakt ze Boulevard Solitude van Henze in Kopenhagen en in december regisseert ze Hänsel und Gretel bij De Nationale Opera.Delen