Tjeerd Gerritsen winnaar Wim Sonneveldprijs

Gepubliceerd op

Tjeerd Gerritsen, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, heeft op 14 april de Wim Sonneveldprijs 2015 gewonnen, de prijs voor het beste cabarettalent, én de publieksprijs.

Tjeerd Gerritsen, afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie, heeft op 14 april de Wim Sonneveldprijs 2015 gewonnen. De Wim Sonneveldprijs is onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival en richt zich op nieuw cabaret- en kleinkunsttalent. Tjeerd heeft in de finale van het concours zowel de jury- als de publieksprijs gewonnen.

De finale vond plaats in de Wim Sonneveldzaal van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tjeerd Gerritsen (1983) steeg volgens de jury ‘boven zichzelf uit’. ‘Alles viel op zijn plek. Zijn taalgebruik is krachtig en intelligent. Hij is een vakkundig muzikant en tekstschrijver. We hebben genoten van zijn onderkoeldheid’, aldus het juryrapport. ‘Tjeerd is een man met een kleine tic, een man die zijn ongemak op een geestige manier in een kleinkunstprogramma heeft verwerkt.’

De jury bestond dit jaar uit journalist en theaterrecensent Ruud Buurman (voorzitter), actrice en regisseur Ria Marks, regisseur en bouwcoördinator Pieter van Empelen, directeur van het Ro Theater Erik Pals en cabaretière Anne van Rijn.

Marjolein de Graaff eindigde in de finale als tweede, Elke Vierveijzer werd derde. De drie finalisten zijn half mei te zien in het Amsterdamse Theater Bellevue en gaan vanaf september op tournee door het land.

Delen