Kunst koppelt Techniek

Studenten aan het werk in Kunst koppelt Techniek

Gepubliceerd op

Tessa Goede en Annelies den Boon, studenten van de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, werken in het kader van hun stage mee aan het project Kunst koppelt Techniek. Op 11 juni presenteren zij de kettingreactie.

Tessa Goede en Annelies den Boon, studenten van de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming, werken in het kader van hun stage mee aan het project Kunst koppelt Techniek en presenteren op 11 juni een kettingreactie.

Het evenement is een interdisciplinair schoolproject, geïnitieerd door Hanneke Wildervanck van het Karel Appelhuis Begane Grond, beeldend kunstenaar Siree van der Velde en wetenschapsdocent Gerald Maurice. Leerlingen van de Luca Praktijkschool, het IJburgcollege, het Pieter Nieuwland College, het Wellantcollege, en het Wibautcollege werken afzonderlijk aan een onderdeel van een grote, bewegende installatie, geïnspireerd op Der Lauf der Dinge  en Rube Goldberg machines. Elk onderdeel van de ketting is uniek maar samen wordt het een kunstwerk. Op donderdag 11 juni komen de onderdelen samen. De beste presentatie valt in de prijzen. Vorig jaar won de Luca Praktijkschool de Kunst Koppelt Wisselprijs.

Delen