'Onno de Onwetende' Nederlandse inzending Studenten Oscar

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm 'Onno de Onwetende' is de Nederlandse inzending voor de Student Academy Award in de categorie Buitenlandse Studentenfilm. Naar verwachting zal de Academy for Motion Picture Arts and Sciences begin juli de nominaties bekendmaken.


'Onno de Onwetende' werd tijdens het Nederlands Film Festival bekroond met de Tuschinski Award en viel in de prijzen op het San Sebastian Film Festival en Premiers Plans.

De film is geregisseerd door Viktor van der Valk, het scenario werd geschreven door Viktor van der Valk en Jeroen Scholten van Aschat, Hanne Sinninghe en Erik Glijnis hebben de film geproduceerd.

'Onno de Onwetende' vertelt het verhaal van de 26-jarige Onno die last heeft van een Vreemd Gevoel. Hij besluit op zoek te gaan naar de oorsprong hiervan en we volgen hem door zijn herinneringen in een verwoede poging daar antwoorden te vinden.

Hoofdrollen worden vervuld door: Vincent van der Valk, Reinout Scholten van Aschat, Genelva Lo-Kioeng-Shioe en Evelien Bosmans.

De crew bestond verder uit:
Emo Weemhoff (cinematography), Aafke Beernink (licht), Sebastián Arroyo Hoebens (production design), Nicole Kroes (art direction), Robin Berk (geluidsopname), Tijn Hazen (sound design/mixage), Laura Solleveld (mixage), Lot Rossmark (montage) en Eren Önsoy (componist).

'Onno de Onwetende' kwam tot stand in samenwerking met de NTR.

Eindexamenfilms van de Filmacademie werden in het verleden tienmaal genomineerd voor deze prestigieuze prijs. In 1990 sleepte regisseur Mike van Diem de Studenten Oscar in de wacht voor de eindexamenfilm 'Alaska'.

Delen