Reinwardt Academie en Van Gogh Museum verzorgen museummanagement training in China

Ontwerp National Art Museum of China (NAMOC) in Peking van Franse architect Jean Nouvel

Gepubliceerd op

Van 11 tot 17 mei verzorgt de Reinwardt Academie samen met experts van het Van Gogh Museum een museummanagement training voor Chinese curatoren en managers in Peking.

De trainers worden begeleid door Sander Bersee, directeur Kunsten en Erfgoed van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Kees Somer, senior beleidsadviseur bij de Kunsten en Erfgoed dienst van het ministerie en Monique Knapen en Ian Yang van DutchCulture.

Chinees-Nederlandse culturele samenwerking

In China worden jaarlijks gemiddeld 100 nieuwe musea gebouwd. Deze Chinees-Nederlandse museummanagement training is het resultaat van het Memorandum of Understanding (MoU) dat in 2014 werd ondertekend door de ministers van cultuur van beide landen. Een grote groep curatoren en managers van belangrijke Chinese musea zal het trainingsprogramma bijwonen dat bestaat uit lezingen, workshops en veldwerk over onderwerpen zoals collectiebeheer en de tentoonstelling ontwikkeling. Deelnemende openbare musea zijn het Nationaal Museum van China, National Art Museum of China (NAMOC), het onlangs geopende Tianjian Art Museum, Nanjing Stadsmuseum, Guandong Museum van Kunst en particuliere musea zoals Yuz Art Museum Shanghai en Sifang Art Museum Nanjing.

Delen