'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy' wint prijs op filmfestival in Tel Aviv

Gepubliceerd op

De documentaire 'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy heeft de Documentary Award gewonnen op het International Student Film Festival in Tel Aviv.

De documentaire 'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy' heeft de Documentary Award gewonnen op het International Student Film Festival in Tel Aviv. De prijs vertegenwoordigt een waarde van ruim € 1.000,-.

Recent viel de film nog in de prijzen op het Sechsüchte Studenten Film Festival en DOKfest. 'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy'werd geregisseerd door Mea Dols  de Jong en geproduceerd door Juul Op den Kamp en Chris Stenger.

In deze documentaire onderzoekt Mea Dols de Jong waarom haar moeder, Laura Dols, de onafhankelijkheid die al vier generaties lang het leven tekende van haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder, zo graag wil overbrengen aan haar dochter. Mea zet haar moeder onontkomelijk in de spotlights en ondervraagt, om er uiteindelijk achter te komen wat zij zelf moet doen om onafhankelijk te worden. Het resultaat maakt een intiem, soms hilarisch en soms verdrietig moeder-dochter portret waarin de speelse vorm van het filmmaakproces op creatieve wijze meespeelt in het verhaal.

'If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy' zal de komende tijd op verschillende grote internationale filmfestivals te zien zijn, waaronder Huesca en het Raindance Film Festival in Londen.

Aan de documentaire werkten verder mee:
Nina Badoux – cinematographer
Freek Huijs – geluidsopname
Laura Solleveld – sound design, mixage
José van Koppenhagen – montage
Jesper Ankarfeldt – componist

'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy kwam tot stand in samenwerking met de Boeddhistische Omroep Stichting.

Delen