KNF Prijs voor Beste Filmacademie-productie is voor 'Tarikat'

Gepubliceerd op

De KNF Prijs voor de beste Filmacademieproductie is gewonnen door Tarikat. Deze prijs wordt toegekend door een jury bestaande uit filmjournalisten (KNF=Kring van Nederlandse Filmjournalisten). De prijs bestaat uit een oorkonde.

De KNF Prijs voor de beste Filmacademieproductie is gewonnen door TarikatDeze prijs wordt toegekend door een jury bestaande uit filmjournalisten (KNF=Kring van Nederlandse Filmjournalisten). De prijs bestaat uit een oorkonde. 

De jury bestond uit: Hugo Emmerzael, Quirijn Foeken, Jim Pedd, Kaj van Zoelen en Laura van Zuylen (voorzitter). 

Uit het juryrapport:
'Met veel plezier heeft de KNF-jury de eindexamenfilms van de Filmacademie Lichting 2015 bekeken. We zijn onder de indruk van de grote diversiteit in stijlen en onderwerpen en waren er zeker niet in een keer uit. Toch hebben we uiteindelijk unaniem kunnen kiezen voor een film die door zijn eigenzinnigheid boven de andere uitsteekt. Deze film is een ervaring. De compromisloze vorm wijdt je in een intiem ritueel in, dat zonder sensatielust en vanuit oprechte nieuwsgierigheid is benaderd. De ritmische montage en fijngevoelige cameravoering zijn met verve ingezet en brengen je in trance. Poƫtisch, maar nooit zweverig. We kunnen niet wachten meer van deze makers te zien. De KNF-prijs 2015 gaat naar: Tarikat.'

Alles over Lichting 2015

Delen