Prijzenregen If Mama Ain't Happy houdt aan

Gepubliceerd op

De eindexamenfilm If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy is opnieuw in de prijzen gevallen. Afgelopen week won de film de DANZANTE Award op het Huesca Film Festival en de eerste prijs in het (S)Guardo Da Vicino programma op OtherMovie, Locarno Film Festival.

De eindexamenfilm If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy is opnieuw in de prijzen gevallen. Afgelopen week won de film de DANZANTE Award (€5000,-) op het Huesca Film Festival en de eerste prijs in het (S)Guardo Da Vicino programma op OtherMovie, Locarno Film Festival. 

Juryrapport OtherMovie:

"Through an impressive work of precision and a great use of cinematographic techniques and language, the movie director introduce us to intimacy of mother-daughter relationship with delicacy and a light irony. The strength of the movie lies in this personal story that, thought the director/daughter’s look, become universal and speaks to all of us."

Recent viel de film nog in de prijzen op het het International Student Film Festival in Tel Aviv, Sechsüchte Studenten Film Festival en DOKfest. 'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy'werd geregisseerd door Mea Dols de Jong en geproduceerd door Juul Op den Kamp en Chris Stenger.

In deze documentaire onderzoekt Mea Dols de Jong waarom haar moeder, Laura Dols, de onafhankelijkheid die al vier generaties lang het leven tekende van haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder, zo graag wil overbrengen aan haar dochter. Mea zet haar moeder onontkomelijk in de spotlights en ondervraagt, om er uiteindelijk achter te komen wat zij zelf moet doen om onafhankelijk te worden. Het resultaat maakt een intiem, soms hilarisch en soms verdrietig moeder-dochter portret waarin de speelse vorm van het filmmaakproces op creatieve wijze meespeelt in het verhaal.

Aan de documentaire werkten verder mee:
Nina Badoux – cinematographer
Freek Huijs – geluidsopname
Laura Solleveld – sound design, mixage
José van Koppenhagen – montage
Jesper Ankarfeldt – componist

'If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy' kwam tot stand in samenwerking met de Boeddhistische Omroep Stichting.

Delen