Filmacademie-alumna Juul Op den Kamp ontvangt Fulbright-beurs voor vervolgstudie in New York

Juul op den Kamp ontvangt de Fulbright-beurs

Gepubliceerd op

Juul Op den Kamp, in 2014 als producer afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie, heeft een Fulbright-beurs van € 12.500 ontvangen voor een vervolgstudie aan The New School in New York. Op den Kamp ontving daarnaast eenzelfde bedrag van het Prins Bernhard Cultuurfonds, een VSB Fonds Beurs van € 7.000 en een bijdrage uit het Hendrik Muller Fonds van € 4.000.

 

Met de beurzen gaat Op den Kamp een master Documentary volgen aan de vooraanstaande New School in New York. Om toegelaten te worden moest zij een zware selectieprocedure doorstaan, in concurrentie met filmmakers, producenten en schrijvers van over de hele wereld. De Filmacademie-alumna is dan ook zeer verheugd over haar plaatsing: ‘Het is een nieuw programma, dat ingaat op de toekomst van de documentaire op het snijvlak van journalistiek en kunst. In één jaar ontwikkel je een documentaire, die ook binnen dat jaar en binnen New York gedraaid moet worden. Uiteindelijk worden alle films beoordeeld in competitie van het Truth to be told filmfestival in New York.

Juul Op den Kamp volgde de opleiding Productie aan de Nederlandse Filmacademie, waar ze in 2014 afstudeerde als producer van de eindexamenfilms Anton, Nowhere Place en If mama ain’t happy, nobody’s happy. Met de laatstgenoemde documentaire won zij het afgelopen jaar diverse prijzen, waaronder de Filmproducenten Nederland Award, bedoeld voor jong productietalent. Ook Nowhere Place was succesvol en sleepte onder andere een Documentaire Wildcard op het Nederlands Filmfestival in de wacht.

Over de Fulbright-beurs
Het Fulbright Center biedt een wereldwijd beurzenprogramma om de uitwisseling van studenten en wetenschappers tussen de Verenigde Staten en andere landen te bevorderen. Jaarlijks krijgen ongeveer 25 jonge academici uit Nederland een beurs. Het is uitzonderlijk dat een beurs wordt toegekend aan afgestudeerde van een hbo-instelling of kunstopleiding.

zie ook
Beurzen voor vervolgstudies

Delen