Peerreview van Jeroen Meisner wint ZOEK! Onderzoeksprijs

Gepubliceerd op

Jeroen Meisner, student Docent beeldende kunst en vormgeving, is de winnaar van de ZOEK! Onderzoeksprijs 2015 voor zijn scriptie over peerfeedback. De Academie van Beeldende Vorming reikt de prijs voor het eerst uit voor het beste of meest innovatieve onderzoek van afstudeerders.

Jeroen Meisner, student Docent beeldende kunst en vormgeving, is de winnaar van de ZOEK! Onderzoeksprijs 2015 voor zijn scriptie over peer-feedback. De Academie van Beeldende Vorming reikt de prijs voor het eerst uit voor het beste of meest innovatieve onderzoek van afstudeerders.

Meisner won de prijs voor zijn onderzoek op het Mediacollege Amsterdam, getiteld Ontdek de kennis tussen de studenten. De beste feedback krijg je van je klasgenoot. In de scriptie stelt hij de vraag wat het effect is van een training in peer-feedback op de waarde die studenten van het Mediacollege hieraan toekennen voor hun leerproces.

Jeroen: "Studenten werden zich ervan bewust wat een waardevol instrument zij met het toepassen van peer-feedback in handen hebben. Dat komt doordat zij overal en zonder tussenkomst van de docent de kwaliteit van hun werk kunnen toetsen. Dit vergroot hun zelfstandigheid."

De jury: "Bij dit onderzoek ervaren we een grote relevantie voor de kunsteducatieve praktijk. Het onderzoek bevat uitgebreide empiristische evaluaties, waarin modellen voor peer-feedback steeds aangepast en verbeterd worden. Meisner onderbouwt het belang van peer-feedback en is in staat om dit op praktische wijze in de onderwijspraktijk te implementeren en evalueren. Het onderzoek heeft een lokale impact, waarop de komende jaren zal worden voortgeborduurd."

Naast Jeroen Meisner waren er nog drie afstudeerders genomineerd voor de prijs:

De jury bestond uit docenten Melvin Crone en Emiel Heijnen (voorzitter), Heske ten Cate van het kunsttijdschrift Mister Motley en onderzoeksjournalist Mark Mieras.

Delen