10 september start nieuw seizoen 1·Lectures

Gepubliceerd op

Op donderdag 10 september doet architect Césare Peeren van het Rotterdamse bureau Superuse Studios de aftrap van een nieuw seizoen 1·Lectures. Arcam en de Academie van Bouwkunst organiseren tweewekelijks een prikkelende architectuurlezing. Ontwerpers van naam uit binnen- en buitenland spreken zich uit over actuele onderwerpen uit architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.

Nieuw bij de 1·Lectures zijn terugkerende themaseries. In de maanden september tot en met december komen in zeven avonden onder andere de volgende drie thema's aan bod:

One Catalog
Themaserie over de relatie tussen het architectonisch ontwerp en de elementen waaruit het wordt opgebouwd. Met onder meer aandacht voor standaardisering, (de)montage en hergebruik.
Sprekers dit najaar: Césare Peeren (Superuse Studios) | Lionel Devlieger (Rotor)

One Era
Een samenhangende reeks avonden over ruimtelijk erfgoed uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw en de opgave om dit geschikt te maken voor hedendaags gebruik.
Sprekers dit najaar: Noël van Dooren | GROUP A | Anne Lacaton (Lacaton & Vassal)

One Extreme
Themaserie over ontwerpopgaven in extreme omstandigheden, voortvloeiend uit oorlog, natuurrampen en vluchtelingenproblematiek.
Sprekers dit najaar: Hans van der Made (Ruimte en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam).

Bekijk hier de lezingen-agenda. 

Kaartverkoop
Kaarten à € 5 zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar op de website van Arcam. Daarnaast zijn ze te koop aan de deur, vanaf 19.30 uur op de avond van de lezing (indien voorradig). Academiestudenten hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. De voertaal is Engels. Tenzij anders vermeld, vinden de lezingen plaats in de Academie van Bouwkunst Amsterdam, Waterlooplein 213 te Amsterdam. Steeds op donderdagavonden, aanvang 20.00 uur.

Delen