De Muziekzomer van Sebastiaan Kemner

Gepubliceerd op

Trombonist Sebastiaan Kemner (1990), die zojuist cum laude zijn masteropleiding aan het CvA heeft afgerond, is de afgelopen zomer volop in het nieuws geweest.

Diverse nationale dagbladen besteedden aandacht aan zijn artist in residence-schap bij NJO Muziekzomer 2015, waar hij in vijf opmerkelijke  programma’s verrassende aspecten van de trombone naar voren liet komen.

In het project San Marco in Gelderland speelden acht baroktrombonisten en acht zangers
renaissancemuziek gecombineerd met moderne ruimtelijke muziek in Radio Kootwijk. In het project Water Music kreeg Sebastiaan het voor elkaar Music for Wilderness Lake van Raymond Schafer uit te voeren zoals het bedoeld is: rondom een meer, bij zonsopgang en zonsondergang, terwijl het publiek in kano’s op het water luisterde. Met het programma The Unanswered Question werd een meer filosofische toon aangeslagen;  muziek voor trombone met allerlei andere instrumenten rondom het thema van de onbeantwoorde vraag.
Het Parijs van rond 1900 kwam tot leven in het programma Café de Paris: Le Chat Noir; werk van Satie, Debussy, Franse chansons en cabaret maar ook - net als toen - actuele, hedendaagse muziek. Tenslotte trad hij op als solist met het NJO Symfonieorkest o.l.v. Antony Hermus, met het Tromboneconcert van Christopher Rouse, met concerten in Amsterdam, Apeldoorn en het Konzerthaus in Berlijn.

Lees hier het verslag van de NJO Muziekzomer 2015

Foto Nina Kleingeld

Delen