De Reinwardt Academie verhuisd naar het Hortusplantsoen!

Hortusplantsoen 1-3, vooraanzicht

Gepubliceerd op

De Reinwardt Academie is verhuisd naar het centrum van Amsterdam. Het pand, een gemeentelijk monument aan het Hortusplantsoen 1-3, is vergroot en duurzaam gerenoveerd.

 

Het academiegebouw is direct gelegen bij de metrohalte Waterlooplein en tram 9 en 14 (halte Mr. Visserplein). Directe buren worden onder andere de Academie van Bouwkunst, de Nederlandse Filmacademie, de Hermitage, de Hortus Botanicus en het Joods Historisch Museum. Een eerste evenement met studenten, hun familie en medewerkers vond al plaats op 5 juni 2015.

Herinneren
Meer dan 20 jaar was het gebouw aan de Dapperstraat in Amsterdam Oost in gebruik door studenten en medewerkers van de Reinwardt Academie. Na de zomer verwordt die periode tot herinnering. Aan het eind van het studiejaar nemen medewerkers en studenten afscheid met een ‘Inpakken en Wegwezen'-programma. Onderdeel daarvan is een film over de ondernemers op de naast de Academie gelegen Dappermarkt, waaraan masterstudente Christian Bosman meewerkte.

Adres tot 1 augustus 2015: Dapperstraat 315, 1093 BS Amsterdam
Nieuw adres: Hortusplantsoen 1-3, 1018 TZ Amsterdam

Hortusplantsoen 1-3, bij de uitgang van de metro (halte Waterlooplein)

Directeur Teus Eenkhoorn verwelkomt studenten, hun familie en medewerkers bij het eerste evenement in het Hortusplantsoen

Duurzame renovatie met behoud van historische bouwelementen

Delen