Halina Reijn te gast bij College Tour in de Theaterschool

Gepubliceerd op

De Nederlandse actrice Halina Reijn is binnenkort te gast bij College Tour. De opnames zijn op zaterdag 29 augustus in de vroege middag in de Theaterzaal van de Theaterschool.

 

De Nederlandse actrice Halina Reijn is te gast bij het tv-programma College Tour. De opnames zijn op zaterdag 29 augustus vanaf 13:30 in de Theaterzaal van de Theaterschool aan de Jodenbreestraat 3 in Amsterdam.

College Tour is een televisieprogramma gepresenteerd door Twan Huys waarin studenten aan de gast van het programma een vraag kunnen stellen. Het programma is geïnspireerd op de townhall meeting tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

Studenten die bij de opnames met Halina Reijn aanwezig willen zijn kunnen zich aanmelden via College Tour.
De uitzending is op vrijdag 4 september om 20:30 uur bij NPO 3.

Over Halina Reijn
Halina Reijn (1975) wordt geboren in Amsterdam maar groeit op in Wildervank, Groningen. Al op zesjarige leeftijd weet Halina dat ze actrice wil worden en ze sluit zich als tiener aan bij een jongeren-theateropleiding. Na haar middelbare school studeert Halina aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze wordt lid van de Theatercompagnie waar ze onder andere een Colombina prijs wint voor haar vertolking van Lulu in de voorstelling Shopping and Fucking

Halina stapt in 2003 over naar de Toneelgroep Amsterdam waar ze, veelal onder regie van Ivo van Hove, in verschillende stukken speelt. Zo speelt ze onder andere in Rouw siert Electra, de monoloog La Voix Humaine en Nora, waarvoor ze de prestigieuze Theo d’Or in de wacht sleept.

Halina acteert ook in verschillende films zoals Zwartboek,Isabelle en Zus & Zo, een film die werd genomineerd voor een Oscar als beste niet-Engelstalige film. In 2009 speelt ze naast Carice van Houten en Tom Cruise in de Hollywoodfilm Valkyrie. Daarnaast acteert ze ook in diverse televisieseries als Pril Geluk, Baantjer en Charlie. In 2007 ontvangt ze een Gouden Kalf voor haar rol als Mabel Wisse Smit in de miniserie De Prins en het Meisje.

Naast actrice mag Halina zich ook schrijfster noemen. Zo schrijft ze in 2005 haar debuutroman Prinsesje Nooitgenoeg en is ze vaste columniste voor De Morgen en JAN magazine. Televisiekijken Nederland kent haar ook als vaste tafeldame bij DWDD. Halina Reijn lijkt onvermoeibaar: aankomend theaterseizoen zal ze met Toneelgroep Amsterdam onder meer te zien zijn in De Stille Kracht en ontwikkelt ze een speelfilm, Locus of Control, en twee televisieseries.

 

Delen