Amsterdamse studenten leren 'growth hacken'

Gepubliceerd op

Dit najaar gaat in Amsterdam het pilotprogramma Growth Hacking van start voor studenten en pas afgestudeerden van de AHK en andere hogescholen en universiteiten. Zo leren ze hoe ze met data-analyse op experimentele manier de groei van een startup kunnen optimaliseren. Het programma is ontwikkeld door de Growth Tribe Academy in samenwerking met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), het samenwerkingsverband tussen de AHK, Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam , en wordt ondersteund door Startup Amsterdam.

Dit najaar gaat in Amsterdam het pilotprogramma Growth Hacking van start voor studenten en pas afgestudeerden van de AHK en andere hogescholen en universiteiten. Zo leren ze hoe ze met data-analyse op experimentele manier de groei van een startup kunnen optimaliseren. Het programma is ontwikkeld door de Growth Tribe Academy in samenwerking met het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), het samenwerkingsverband tussen de AHK, Universiteit van Amsterdam (UvA), de Vrije Universiteit  en de Hogeschool van Amsterdam , en wordt ondersteund door Startup Amsterdam.

Bij growth hacking draait het om de groei van een bedrijf. Niet door de inzet van conventionele marketing, maar door een experimentele manier van werken waarin data-analyse en creativiteit samenkomen. Op die manier toetsen growth hackers aannames over de markt om vervolgens de groei van een bedrijf te kunnen optimaliseren.  Bedrijven als Airbnb, Instagram en Dropbox groeiden met growth hacking razendsnel uit tot mondiaal opererende tech-bedrijven. In de Verenigde Staten zijn er reeds verschillende opleidingsmogelijkheden; het Amsterdamse programma is het eerste in Europa.

In het (voltijd)programma wordt kennis en praktijk uit verschillende disciplines – marketing, bedrijfskunde, computer science, multimedia-design – gecombineerd. Het eerste programma begint op 2 november en duurt tot eind januari, en vindt plaats in de Amsterdam Business School van de UvA. De deelnemers volgen workshops en werken in teams (bestaande uit een ontwikkelaar, een analist en een designer) aan een bestaand groeiproject bij een veelbelovende startup. Daarnaast krijgen ze persoonlijke begeleiding van ervaren growth hackers en ondernemers.
Er is plek voor 24 studenten, masterstudenten van hogescholen en universiteiten en net afgestudeerden. Na succesvolle afronding ontvangen de studenten een certificaat (er worden geen studiepunten toegekend).

Aanmelden kan tot 23 oktober  

‘Aan het eind van het studiejaar gaan we de ervaringen van de eerste groepen evalueren en kijken hoe we het programma tot vast onderdeel kunnen maken in het reguliere onderwijsaanbod, mogelijk in de vorm van een minor. Op die manier versterken we niet alleen ons onderwijs op het terrein van ondernemerschap, maar leveren we ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van Amsterdam als broedplaats voor startups’,  aldus Erik Boer, directeur van ACE.

De gemeente Amsterdam ondersteunt het initiatief vanuit het actieprogramma Startup Amsterdam.

Delen