collectief BOG. winnaar van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2015

Gepubliceerd op

De winnaar van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2015 is het jonge Vlaams-Nederlandse collectief BOG. voor de voorstelling MEN. de mening herzien.

De winnaar van de BNG Nieuwe Theatermakersprijs 2015 is het jonge Vlaams-Nederlandse collectief BOG. voor de voorstelling MEN. de mening herzien. 

BOG.  is de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen (afgestudeerd in 2010 aan de Amsterdamse Toneeelschool&Kleinkunstacademie), Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbelen (Toneelschool Maastricht), Anne Baltus (afgestudeerd aan de Opleiding Productie Podiumkunsten in 2012), Emiel Rietveld (afgestudeerd aan de Opleiding Techniek en Theater in 2011), Roos Euwe en Dieke van der Spek.

Ze ontvangen een prijs ter waarde van €45.000 euro. De prijs – die op 3 september voorafgaand aan de Staat van het Theater 2015 werd uitgereikt in een volle Stadsschouwburg Amsterdam – is in het leven geroepen om jonge getalenteerde makers te ondersteunen.

De Jury van de BNG Bank Nieuwe Theater­makers­prijs over BOG: “Met het woord als wapen maakt BOG. een swingend stuk over de mening en het hebben van een mening. Een minutieuze analyse van menselijk gedrag gevangen in een ritmische woordenbrij. Het levert een herkenbaar, integer en humoristisch portret op van een zoekende samenleving. Maar we zien vooral ook vier mensen die met ontzettend veel plezier staan te spelen en ons steeds weer op het verkeerde been zetten.”

De voorstelling MEN. de mening herzien is te zien op 11 en 12 september in Theater Bellevue.

Delen