Hal van de Theaterschool wordt ontmoetingsplaats

Gepubliceerd op

De hal van de Theaterschool ondergaat een transformatie! Een team van ontwerpers en medewerkers van de Theaterschool is druk bezig de hal te veranderen in plek om te werken, te relaxen en elkaar te ontmoeten.


Ruben Wijnstok (afgestudeerd aan de opleiding Scenografie) en Philippe Villevoy (afgestudeerd aan de Design Academie in Eindhoven) hebben een ontwerp gemaakt waarbij de hal meer een ontmoetingsplaats dan een doorgang wordt. Samen met Niki Lemmens (facilitair manager) en Frank Hulsebosch (technisch producent) hebben zij dit idee vertaald naar de werkelijkheid. Niki met haar praktische kennis over het gebouw en Frank met zijn ervaring in technische realisatie. Niko van der Klugt heeft geadviseerd hoe de ruimte het beste kan worden voorzien van licht.

Ruben Wijnstok vertelt over het ontwerp: ‘We hebben gekeken hoe we de mensen van verschillende opleidingen meer met elkaar in contact kunnen brengen, door de ruimte multifunctioneel in te richten. Er kan straks gewerkt worden aan hoge werktafels, er komt een ‘huiskamer’ om te relaxen of met elkaar te vergaderen. Deze kamer komt er voor iedereen. De meeste meubels hebben meerdere functies: kasten kunnen kassa’s worden en tafels kunnen samen een tribune vormen.’

Industriële look 
Gesprekken met een klankbordgroep, samengesteld uit medewerkers en studenten van de Theaterschool, vormden een belangrijke inspiratiebron voor de ontwerpers. Tijdens brainstormsessies werden ideeën, problemen en toekomstperspectieven voorgelegd, waarop de ontwerpers konden reageren. In het ontwerp wordt gebruik gemaakt van veel blank staal, hout en rubber. Om meer hoogte in de ruimte te krijgen is het oude systeemplafond verwijderd. Dit alles zorgt ervoor dat er een industriële look in de hal wordt gecreëerd.

In de komende weken wordt al het schilderwerk afgemaakt en zullen de tafels/tribunes en kasten/kassa’s worden geleverd. We verwachten dat eind september ook de ‘huiskamer’ gereed is en het licht zal zijn geïnstalleerd.


Impressies van de hal als ontmoetingsplaats

Delen