Hoge score voor AHK-bacheloropleidingen in Keuzegids 2016

Gepubliceerd op

Van de negen bacheloropleidingen die de hogeschool kent, krijgen maar liefst zes het predicaat 'topopleiding'. Met name de opleidingen Docent dans, Theater en Docent theater scoren zeer hoog. Ook de bachelors Film en televisie van de Nederlandse Filmacademie, Docent muziek van het Conservatorium van Amsterdam en Dans van de Theaterschool worden door de gids als topopleiding gekwalificeerd.

 

De hoogste scores zijn voor de bachelors Docent Dans (96), Theater (86) en Theaterdocent (86) van de Theaterschool. Met een score van 80 voor de opleiding Dans, heeft de Theaterschool wederom voor al haar opleidingen de kwalificatie van topopleiding ontvangen.  

Ook de bachelor Film en Televisie (82) haalt een hoge score, waarbij de studenten met name te spreken zijn over de prestaties (survival na jaar 1, diploma na vijf jaar en aantal contacturen) van de opleiding en de mate waarin de opleiding voorbereidt op de beoogde loopbaan. Naast Docent Dans en Theaterdocent krijgt de opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam (82) ook het stempel ‘topopleiding’. Net als vorig jaar krijgen drie van de vier docentopleidingen van de AHK het stempel 'topopleiding'.

De bachelor Muziek van het Conservatorium van Amsterdam (72) is het best scorende brede conservatorium van Nederland. De bachelors Docent beeldende kunst en vormgeving van de Academie voor Beeldende Vorming (62) en Cultureel erfgoed van de Reinwardt Academie (58) scoren gemiddeld en vergelijkbaar met eerdere jaren.

Over de Keuzegids HBO 2016
De Keuzegids is een consumentengids voor scholieren die zich oriënteren op vervolgopleidingen. De ranking is evenals het jaarlijkse onderzoek van Elsevier, waar onze school als beste kunsthogeschool beoordeeld werd, voornamelijk gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). Beide onderzoeken maken een eigen selectie van NSE-vragen waarop zij hun oordeel baseren. De Keuzegids betrekt ook andere bronnen om tot een totaaloordeel te komen.  

Bekijk de bacheloropleidingen
Cultureel erfgoed
Dans
Docent beeldende kunst en vormgeving
Docent dans
Docent muziek
Film en televisie
Muziek
Theater
Theaterdocent

 

Delen