Maria Riccarda Wesseling per 1 september Hoofd Dutch National Opera Academy

Gepubliceerd op

Per 1 september verwelkomen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag Maria Riccarda Wesseling als hoofd van Dutch National Opera Academy. Maria is een zeer veelzijdige opera- en concertzangeres met een brede visie op alle aspecten van het hedendaagse vak. We zijn zeer verheugd dat Maria, samen met het team van DNOA, het studieprogramma verder gaat ontwikkelen.

Per 1 september verwelkomen het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag Maria Riccarda Wesseling als hoofd van Dutch National Opera Academy.  Maria is een zeer veelzijdige opera- en concertzangeres met een brede visie op alle aspecten van het hedendaagse vak. We zijn zeer verheugd dat Maria, samen met het team van DNOA, het studieprogramma verder gaat ontwikkelen.  

Als opera-, concert- en liedzangeres heeft Maria Riccarda Wesseling een uitgebreide en veelzijdige carrière opgebouwd. Ze is regelmatig vaste gast in hoofdrollen bij L'Opéra de Paris, Teatro Real Madrid, Staatsoper Berlin, La Monnaie Brussels, Oper Frankfurt, Lyon, Helsinki, New York, Genève, Bilbao enAmsterdam, om er maar een paar te noemen.  

Ze heeft talloze hoofdrollen gezongen in opera’s variërend van Händel, Gluck, Wagner, Bizet en Berlioz tot Henze, Eötvös, Saariaho en Holliger, waarbij ze samenwerkte met veel vooraanstaande collega’s, regisseurs en dirigenten, zoals Robert Carsen, Placido Domingo, Olivier Py, Mark Minkowski, Riccardo Chailly, Thomas Hengelbrock, Philippe Jarousky, Philippe Herreweghe, Laurent Pelly, Pina Bausch, Krzysztof Warlikowski, Achim Freier, David Zinman, Peter Sellars en Johan Simons.

Als concert- en liedzangeres treedt ze op in de grote concertzalen van Amsterdam, Moskou, Berlijn, Leipzig, Zürich en Barcelona met orkesten als het Mahler Chamber Orchestra, Koninklijk Concertgebouworkest, Gewandhaus Orchestra en Tonhalle Zürich. 

Delen