Nederlandse inzending Oscars is korte film van oudstudent Mees Peijnenburg (e.a.)

Gepubliceerd op

A Hole in My Heart van oudstudent Mees Peijnenburg (Regie fictie, 2013) is de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Korte Fictiefilm. De film werd ook gemaakt door oudstudenten Stephan Polman (Cinematography), Imre Reutelingsperger (Montage), Maeve Human (Production design), Taco Drijfhout (Sound design) en Ella van der Woude en Juho Nurmela (Master Composing for Film).

A Hole in My Heart van oudstudent Mees Peijnenburg (Regie fictie, 2013) is de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Korte Fictiefilm. 

Een jury van Nederlandse filmprofessionals heeft de negen minuten durende film geselecteerd om mee te dingen voor de prestigieuze Academy Awards. 

Volgens de jury komen alle elementen van een goede film samen in A Hole in My Heart: regie, scenario, acteurs, cameravoering, montage en muziek. "De regisseur creëert een mooie balans tussen droevige en vrolijke elementen, waardoor het verhaal je grijpt en met zich mee voert.''

Hoofdpersoon in de zwart-witfilm is de negentienjarige Fransman Henri, die na het overlijden van een dierbare door een verkeersongeluk wordt geconfronteerd met de vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van het leven.

De film, met de originele titel Un Creux dans Mon Coeur, ging begin dit jaar in première tijdens de Berlinale in Berlijn. Daarna was de film op een groot aantal internationale festivals te zien. In Nederland is de film later deze maand te zien tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Mees Peijnenburg studeerde af in 2013 bij Regie fictie. De film werd ook gemaakt door oudstudenten:

Stephan Polman - Cinematography (2013)
Imre Reutelingsperger - Montage (2013)
Maeve Human - Production design (2015)
Taco Drijfhout - Sound design (2013)
Juho Nurmela - Master Composing for Film (2012)
Ella van der Woude - Master Composing for Film (2014)

Delen