Selectie Studenten Competitie Nederlands Film Festival

Gepubliceerd op

Tijdens het Nederlands Film Festival worden de eindexamenfilms van Lichting 2015 vertoond in diverse filmblokken van het programma ‘Nieuwe Lichting’ in het Louis Hartlooper Complex. Alle films en de commercials zijn geselecteerd.

Tijdens het Nederlands Film Festival worden de eindexamenfilms van Lichting 2015 vertoond in diverse filmblokken ‘Nieuwe Lichting’ in het Louis Hartlooper Complex. Alle films en de commercials zijn geselecteerd. 

Het Festival is dé gelegenheid om eindexamenfilms van dit jaar op het witte doek te zien. Ook van andere opleidingen worden films vertoond en is er een keuze gemaakt uit films van de Gerrit Rietveld Academie, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, AKV St. Joost, de Willem de Kooning Academie en de Academie Beeldende Kunsten Maastricht.

De nieuwe lichting filmmakers maakt kans op drie verschillende prijzen: 

• De Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm van het afgelopen jaar, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV.

• De Dioraphte Award, een speciale juryprijs voor een opvallende prestatie van een crewlid, beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte.

• De Filmproducenten Nederland Award voor de beste producent van het afgelopen jaar, beschikbaar gesteld door de FPN.

De uitreiking van de NFF Studenten Awards is tijdens de Talentdag van de Nationale Film Conferentie, dinsdag 29 september om 15:30 uur in TivoliVredenburg. 

Delen