State of the Union door Barbara Van Lindt

photo: Dries Segers

Gepubliceerd op

Traditiegetrouw worden tijdens de feestelijke opening van he Theaterfestival in België de State of the Union uitgesproken. Deze toespraken voor (en over) de podiumkunstenwereld luiden het begin van een nieuw podium- seizoen in. Barbara Van Lindt, managing director of DasArts, nam dit jaar de State of The Union voor haar rekening.

Traditiegetrouw worden tijdens de feestelijke opening van he Theaterfestival in België de State of the Union uitgesproken. Deze toespraken voor (en over) de podiumkunstenwereld luiden het begin van een nieuw podium- seizoen in. Barbara Van Lindt, managing director of DasArts, nam dit jaar de State of The Union voor haar rekening:

“De dingen volwassen aanpakken is in mijn ogen al een standpunt innemen tegen cynisme. (…) Volwassenheid. Ik wil het nastreven, niet als een pose, maar als een proces. Eén van de ingrijpendste veranderingen in de hedendaagse kunst is dat we er niet langer van buitenaf naar kijken, omdat er niet langer sprake is van afgebakende objecten, of omdat er überhaupt niet altijd tastbare objecten te zien zijn. (…) De kunst van nu kan zoveel vormen aannemen: het kunnen processen zijn, ruimtelijke interventies, educatieve of pedagogische initiatieven, uitwisselingen, conversaties, bijeenkomsten, tegengeluiden, verkenningen, re-enactments – dat allemaal. (…) We bewonen dat gebied. En als dusdanig kunnen we het niet op een cynische manier benaderen.” Barbara Van Lindt - 3 September 2015

Lees hier de State of the Union online
Of download de State of the Union (PDF)

Delen