Tim Kliphuis benoemd tot docent aan de strijkersafdeling van het Conservatorium van Amsterdam

Gepubliceerd op

De gerenommeerde improviserend violist Tim Kliphuis treedt toe tot de docentenstaf van de strijkersafdeling. De kunst van het improviseren is zo’n essentiële vaardigheid voor iedere musicus dat het Conservatorium van Amsterdam improvisatie als vak gaat aanbieden in het klassieke strijkers-curriculum.

De gerenommeerde improviserend violist Tim Kliphuis treedt toe tot de docentenstaf van de strijkersafdeling. De kunst van het improviseren is zo’n essentiële vaardigheid voor iedere musicus dat het Conservatorium van Amsterdam improvisatie als vak gaat aanbieden in het klassieke strijkers-curriculum.  

‘We zijn zeer verheugd dat Tim toetreedt tot ons team,’ aldus Sven Arne Tepl, adjunct-directeur en hoofd Klassiek. ‘Oorspronkelijk opgeleid als klassiek violist, is hij een van de meest spraakmakende improvisatoren op de viool. Door middel van improvisatie uit je comfortzone komen, kan ons klassieke musici geheel nieuwe vergezichten bieden.’

Tim Kliphuis is een van ‘s werelds bekendste improviserend violisten, met optredens van Canada tot Rusland. Zijn muzikale visie zonder grenzen leidde tot samenwerkingen met Richard Galliano, Frankie Gavin, Daniel Hope, Nederlands Kamerorkest en Celtic Connections festival. Kliphuis geeft wereldwijd workshops en masterclasses aan festivals, zomercursussen, conservatoria en concoursen en is curator van een vioolfestival in De Doelen. Hij ontving in 2013 de Scottish Jazz Award - International voor zijn verdiensten in de Britse jazzscene.

Bekijk hier een video van het Tim Kliphuis Trio met het Nederlands Kamerorkest

Delen