Voorlichtingsfilm Filmacademie te zien tijdens Nederlands Film Festival

Gepubliceerd op

The Wild Wild West is een door studenten gemaakte voorlichtingsfilm over de Nederlandse Filmacademie. De regie was in handen van Jamille van Wijngaarden, die in 2014 afstudeerde als regisseur.

The Wild Wild West is een door studenten gemaakte voorlichtingsfilm over de Nederlandse Filmacademie. De regie was in handen van Jamille van Wijngaarden, die in 2014 afstudeerde als regisseur. 

De film is onder andere zien in Blik op de Set, een programma van het Nederlands Film Festival. 

In het programma Blik op de Set ontdekken leerlingen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Zowel on set als off set worden er verschillende workshops aangeboden, zoals regie, cameravoering, acteren en grime. De leerlingen worden tijdens deze workshop actief begeleid door professionals op het gebied van film. Blik op de Set vindt plaats op woensdag 23 en donderdag 24 september. Aansluitend bezoeken de leerlingen een filmvertoning.

Er doen in totaal 408 leerlingen mee aan Blik op de Set. Per dagdeel tussen de 80 en 120, per workshop tussen de 6-10 en leerlingen. In totaal zijn er 14 workhops, alle leerlingen doen 2 workshops. Daarvoor of daarna bekijken ze de films. Eén van de films is The Wild Wild West. 

Diverse oudstudenten van de Filmacademie begeleiden de workshops. Onder andere Lucas Camps (2011), Maxa van Panhuis (2013), Veerle Koldijk (production design, 2014), Mark Lindenberg (Cinematography, 2013). Zij werkten samen aan de film Groen. 

Volgend jaar meedoen? Lees dan nu al meer over Blik op de Set
Lees een interview met Jamille dat vorig jaar gemaakt is. 

Delen